Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


gondozás

2010.03.14
A nyulak szőrzete viszonylag kevés gondozást igényel, ha azonban hosszú szőrű fajtát választottunk, például Kasmíri Fülűt, vagy Angórát, készüljünk fel, hogy szinte mindennap szüksége lesz egy kis fésülgetésre. Ha a bundája egyszer összetapad, majdnem lehetetlen megszabadulni a csomóktól, kénytelenek leszünk kivágni azokat, ezzel lerontva a nyúl küllemét. Az összecsomósodott szőr - kivált a hátsó fertályon - akár a legyek célpontjává is válhat.
  Különböző eszközök kaphatóak a boltokban, ezek közül igyekezzünk olyat választani, amelynek a fogai nem túl merevek, hanem inkább visszahajlóak. Ezek anélkül fésülik ki a A nyulak szőrzete viszonylag kevés gondozást igényel, ha azonban hosszú szőrű fajtát választottunk, például Kasmíri Fülűt, vagy Angórát, készüljünk fel, hogy szinte mindennap szüksége lesz egy kis fésülgetésre. Ha a bundája egyszer összetapad, majdnem lehetetlen megszabadulni a csomóktól, kénytelenek leszünk kivágni azokat, ezzel lerontva a nyúl küllemét. Az összecsomósodott szőr - kivált a hátsó fertályon - akár a legyek célpontjává is válhat.
  Különböző eszközök kaphatóak a boltokban, ezek közül igyekezzünk olyat választani, amelynek a fogai nem túl merevek, hanem inkább visszahajlóak. Ezek anélkül fésülik ki a csomókat, hogy kitépnék a szőrszálakat, vagy fájdalmat okoznának a nyuszinak. A természetes anyagokból, például szőrből készült kefék szintén jótékony hatásúak, amennyiben használat közben elektromosan nem töltődnek fel.
  A vedlés alatt több szőrszál hullik ki, mint egyébként, így ilyenkor különösen hasznos, ha a vedlett szőrszálakat eltávolítjuk, hiszen ezek csak elcsúfítják a nyuszi megjelenését. A vedlés tavasszal a leglátványosabb, mikor a sűrű téli bundát cseréli le az állat, de nyár végén is bekövetkezik egy - igaz, kisebb mértékű - szőrváltáscsomókat, hogy kitépnék a szőrszálakat, vagy fájdalmat okoznának a nyuszinak. A természetes anyagokból, például szőrből készült kefék szintén jótékony hatásúak, amennyiben használat közben elektromosan nem töltődnek fel.
  A vedlés alatt több szőrszál hullik ki, mint egyébként, így ilyenkor különösen hasznos, ha a vedlett szőrszálakat eltávolítjuk, hiszen ezek csak elcsúfítják a nyuszi megjelenését. A vedlés tavasszal a leglátványosabb, mikor a sűrű téli bundát cseréli le az állat, de nyár végén is bekövetkezik egy - igaz, kisebb mértékű - szőrváltás.  
3
2
1
Gondozás
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

sziasztok

(bogi, 2012.04.20 15:35)

a nyuszidat :D

sziasztok

(bogi, 2012.04.20 14:23)

nagyon figyelj rá és gondozd!!

sziasztok

(bogi, 2012.04.20 14:23)

nagyon figyelj rá és gondozd!!